99,52% de vots contra la LOMQE a l’Institut Jaume Callís

Autor: EL 9 NOU
Autor: EL 9 NOU

Durant el matí del dijous 31 d’octubre s’ha celebrat a l’institut Jaume Callís de Vic (Osona) el referèndum sobre la LOMQE (Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa, també coneguda com a Llei Wert) organitzat pel nucli del SEPC en aquest institut, on tota la comunitat educativa del centre ha pogut votar (alumnes de 1r d’ESO a 2n de batxillerat, professorat, PAS i bibliotecari). Aquesta acció forma part de la campanya nacional del SEPC a nivell de secundària.

La pregunta a respondre era “Estàs d’acord amb la LOMQE?” i el resultat ha estat clarament de rebuig per part de tot l’institut d’aquesta llei aprovada fa unes setmanes al Congrés espanyol amb els vots del PP: un 99,52% dels vots han estat en contra.

A continuació desglossem les dades del cens, la participació i els resultats:

Cens:

            Total: 642 persones (alumnes, professorat, PAS i bibliotecari)

            Alumnes: 583

            Professorat, PAS i bibliotecari: 59

Participació:

            Total: 417 vots (64,95%)

            Alumnes: 371 vots (63,64%)

            Professorat, PAS i bibliotecari: 46 vots (77,97%)

Resultats:

            SÍ: 2 vots (0,48%)

            NO: 415 vots (99,52%)

            EN BLANC: 0 vots (0%)

            NULS: 0 vots (0%)

D’aquesta manera, podem comprovar que la LOMQE s’ha aprovat sense el suport ni d’alumnes ni del professorat, deixant clar el concepte de democràcia que té el Govern espanyol. Des del SEPC apostem per la desobediència front aquesta ofensiva espanyolista i mercantilitzadora de l’educació pública catalana.

Per una educació pública, de qualitat, catalana, popular i antipatriarcal, desobeïm la LOMQE!